Terapie Bowen

Ce este se întâmplă în timpul unei ședințe de terapie Bowen

O ședință de terapie Bowen durează în medie între 15 și 45 de minute. Clientul stă de obicei întins pe patul de masaj dar se poate face și stând pe scaun. Terapeutul apasă ușor cu buricul degetelor anumite puncte de pe corp, direct pe piele sau peste îmbrăcăminte lejeră. Între seturile de mișcari care se efectuază într-o ordine bine stabilită, este nevoie de doua-trei minute de pauză.
Pe parcursul ședinței terapeutul folosește una sau mai multe proceduri, în funcție de suferințele asupra cărora dorim să acționăm Clientul rămâne îmbrăcat pe durata tratamentului.

Între secvențele de mișcări se fac pauze de minim 2 minute pentru a da timp sistemului nervos și creierului să primească și să decodifice mesajul transmis.
Între două ședințe, este recomandată o pauza de șapte zile, durată necesară pentru ca organismul să preia informația primită și să o prelucreze pentru „repararea stricăciunilor”.  Este o terapie total non-invazivă, lăsând organismul să își stabilească singur ritmul propriu de vindecare.

Astfel, se normalizează circuitul limfatic, se „reașează” oasele, se retrasează meridianele energetice ale organismului și se reinstalează echilibrul psihic. Numărul de ședinte este variabil în functie de gravitatea afecțiunii, de vechimea acesteia și de vârstă.
Conceptul de baza al terapiei Bowen este acela ca, în stare de relaxare profundă, avem abilitatea de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea lor în echilibru și în armonie.

Eficiența

Efectele terapiei sunt următoarele: echilibrarea psihică, restabilirea meridianelor energetice, realinierea deplasărilor osoase, eliminarea tensiunilor musculare și normalizarea circuitului limfatic.  Rezultatele terapiei Bowen se pot observa chiar și după prima ședință.

După ședința de terapie Bowen:

*  Spre deosebire de alte terapii complementare de acelasi gen, Tehnica Bowen facilitează autovindecarea corpului, cu ajutorul unor intervenții minime din exterior. Datorită specificului subtil al acestei tehnici și a faptului ca organismul continuă să raspundă la tratament timp de cateva zile dupa ce a avut loc o ședință, este recomandat să fie evitate alte forme de terapie corporala (masaj, reflexoterapie etc) timp de 5 zile dupa desfasurarea sedintei de terapie  Bowen.

*  Nu rămâneți în aceeași poziție (ex. dacă lucrați la birou, atați la televizor, etc.)  în ziua tratamentului mai mult de o jumătate de oră. În timpul zilei ridicați-vă și faceți câteva mișcări ușoare sau o mică plimbare la fiecare o jumătate de oră. Acest lucru este vital pentru re-echilibrarea organismului dvs.

*  Pe parcursul tratamentului Bowen organismul va începe și un proces de detoxifiere. Pentru a ajuta corpul să elimine toxinele este necesar să beți 6-8 pahare de apă pe zi.