Despre mine

Anca Bucur, psiholog, psihoterapeut specialist, terapeut Bowen

Atestat de liberă practică în specialitatea psihoterapie – analiză tranzacțională, treapta de specializare: specialist, eliberat de Colegiul Psihologilor din România, cod personal 04504, psihoterapeut recunoscut de Federația Romănă de Psihoterapie.

Formarea de bază în psihoterapie am parcurs-o în cadrul Societății Române de Analiză Tranzacțională urmând apoi cursurile de Master în specializarea ”Psihoterapii cognitiv-comportamentale”. Din dorinta de a crește eficiența intervențiilor mele am căutat și caut permanent să-mi îmbogățesc  cunoștințele, să dobândesc  noi abilitati, noi instrumente de lucru. Am învățat astfel tehnici de eliberare emotională (Emotional Freedom Technique), metode specifice de lucru cu copiii și consilierea părinților, psihoterapia traumei, tehnica terapeutică Bowen, terapie cranio-sacrala.

Lucrez în practică privată din anul 2004 și în același timp colaborez cu Fundația ICAR – Centrul de reabilitare a victimelor torturii, în proiecte europene derulate în sprijinul refugiaților și solicitanților de azil din România.

Sunt pasionată de spiritualitate, de căutarea cauzelor subtile ale suferințelor oamenilor, de aromaterapie și de prepararea cosmeticelor naturale homemade.