Sfaturi pentru sănătate, fericire și împlinire de la Valeriu Popa

Sfaturi pentru sănătate, fericire și împlinire de la Valeriu Popa
 Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului care poate determina diferite neplăceri in viata, atît a celui pe care te superi, cât și in propria ta viață. Supărarea copilului pe părinții săi, a părinților pe copii creează ruperea și deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecințe din cele mai grave.

Frica micșoreaza diametrul vaselor de sânge, ca urmare a unei vărsari excesive de adrenalină în sânge.  Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeză boli organice, cum ar fi boala coronariană  (ischemia), hepatita, impotența și frigiditatea sexuală, boli de piele, nevroze și psihoze.
Când cineva te jignește nu te răzbuna pe el, nu-l urî și nu te supăra pe el întrucât aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepți urmează ca purificarea sufletului să se înfaptuiască prin boli și nenorociri iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte. Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiați, de aceea în masura în care reușim să-i iertăm, în aceeași masură sunt posibile schimbări interioare de profunzime. Se cuvine sa iertăm nu numai în gând ci și cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supărările neiertate.
Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală grava. Roaga-te în permanență ca toți cei din jurul tău sa fie fericiți, sanatoși și întreaga lume sa fie binecuvântată.

Această rugaciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume încît iubirea se va intoarce la tine din belșug. Cum daruiești așa primesti.  Răzbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arați superior.  Iertând ne eliberam pentru a ne putea înălța.  Să fim constienți că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greșit, deci iertând  oferim libertate. Să alegi calea iertarii  pentru că numai ea desface rana încleștată în timp. Ca de nu iertați voi, nici Tătal vostru nu va va ierta vouă greșelile.

Ura este o fortă care te leagă de persoana pe care o  urăști.

Disprețul față de noi și profunda nemultumire față de sine constituie o agresiune față de Dumnezeu.  Disprețul și blamarea omoară înainte de toate iubirea față de un alt om.  Orice ticaloșie ar comite un om împotriva noastra noi nu avem dreptul să respingem iubirea față de el.
Barbatul care disprețuieste femeia se degradează spiritual, începe sa sufere de diferite boli si îmbătrânește mai repede ca de obicei.

Trufia și disprețul față de oameni generează lipsa dorinței de a trăi, sentimentul pierderii sensului vieții.

Dependența naște frica, îndoiala, depresia si supărarea.  Nu cautați plata, nici lauda și nici o rasplată, orice ați face. Savârșind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorințe aduc ca rezultat suferința. Cu cât veți intensifica dorințele omenești cu atât  va crește nivelul de agresivitate și se va întări programul de autodistrugere. Orice dorință când se agață de tine devine stapânul tău.
Cand esti mânios, mânia devine stapânul tău, te acaparează complet. Sub imperiul mâniei, vei  face lucruri pe care mai târziu poate le vei regreta. Dependența naște agresivitate. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifică sufletul omului și îi fortifică sistemul imunitar.  Dependența de dorințe, frica, depresia și supărarea atrag gelozia.

Cu cât este mai puternică dependența de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre fata de ea.  Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forță destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.

Dacă aveți o mare supărare sau tristețe încercați să nu aduceti sentimentele acasă. Ieșiți în stradă- cu deosebire în locurile înverzite – și plimbați-vă.  Nu faceți din casa dvs. o groapă de gunoi energetic.

Daca locuiți de cațiva ani în aceeași casă și ați saturat spatiul cu regrete, supărări și spaime, amintiți-vă momentele în care v-ați certat și supărat, asezați-vă in acel loc, iertați, anulați agresivitatea față de iubire, rugați-vă.

Mâncatul este un serviciu divin și ca atare, nu trebuie să se desfășoare într-o atmosferă apăsătoare.

Mâncarea ne poate da energii superioare daca este binecuvântată de Dumnezeu și este gătită cu devotament spiritual. Cea mai bună mâncare, cel mai sănătos meniu natural, se transformă în otravă în corpul dvs.  dacă atmosfera în care gatiți (gândurile și sentimentele) și mâncați este tensionată.

Munca
nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă ca suprancărcările nu trebuie sa fie permanente și în fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare și va dăuna sănătații.

Daca un om fură și înșeală pe alții o viață intreagă, el va fi pedepsit sa suporte și pagubele pe care le-a facut  altora. În concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rău fizic sau spiritual va recolta răul fizic sau spiritual.

Atașamentul  înseamnă alipirea sufletului de ceva sau cineva (părinți, persoana iubită, copii, profesie, obiecte  etc).  Atașamentul față de cele pământești produce un uriaș rău lucrului de care ne atașăm și în acelaș timp suferă și cel ce se atașează. Daca omul se atașează sufletește de: hrană, plăceri sexuale, casă, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lăcomie, de ură și frustare.  În această situație el trebuie să piardă toate bunurile pentru a-și purifica sufletul. Omul știe foarte bine că nu va lua nimic cu sine in mormânt.  Cu cât suntem mai atașați de stabilitate cu atât mai greu suportăm schimbările vremii și suntem mai bolnavicioși.  Atașamentul față de dorințe duce la destrămarea relatiilor familiare și a acelora din afara familiei. În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detașare de omul iubit. Cu cât aveți mai multe pretenții, iritări și nemulțumiri față de omul apropiat cu atât mai mult crește dependența de el. Dependența de valorile umane ne va omorî incetul cu incetul și spiritul și sufletul.

Cand casatoria este bazata numai pe dorințe sexuale, ea nu poate fi îndelungată. Cand dorințele slăbesc intervine înșelarea iar căsnicia se destramă. Familiile care sunt întemeiate în primul rând pe prietenie și respect sunt fericite și durează mult.  Un soț trebuie să evite să o transforme pe soție într-o copie fidelă a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie și astfel de tentative sunt împotriva irii, ducând în timp la destrămarea cuplului. Nu-l considerați pe celălalt ca fiind un obiect destinat să vă servească, ci ca pe o fiinta divină, cu individualitate și cerințe proprii.

Căsătoria trebuie studiată întâi cu ochiul, apoi cu microscopul și în sfârșit cu telescopul. Cu cât ne concentram launtric asupra vieții îmbătrânim și ne despărțim repede de viață.

Gelozia de regulă provoacă scăderea vederii, auzului, scleroza în placi, traumatismele capului, diabet,  inflamații articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasă.  Femeia geloasă și supărăcioasă atacă în plan subtil partenerul său. În această situație soţul fie se va îmbolnavi în permanenţă, fie va deveni alcoolic, fie va divorța. Dacă sunteți gelos și vă amplificați sentimentele agresive profunde, atunci puteți avea probleme cu orice animal, veți putea avea și alergie și boli contactate de la ele. De asemenea, veți putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.

Dragostea are o mare putere de vindecare fizică, mintală, emotională și spirituală. Plăcerea de a bârfi, de a minți si de a răni alți oameni provoacă efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critică. El se condamna singur să traiască în închisoarea neliniștii interioare.
Adevarata cauză a narcomaniei și alcoolismului este un nivel scăzut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustări, a reprimării dragostei față de oameni. Omul trebuie să înceteze să mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.

Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forta creatoare din întregul univers.  Găndul este cel care aduce pacea și liniștea în sufletul nostru.  Gândul este cel care atrage binele sau răul în existența noastră. Toate  gândurile emise plutesc în aer ca niște mine amenințătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.  O gândire sau o acțiune negativă este resimtită dureros de mii de organisme.  De aceea există o lege a naturii și a stiinței conform căreia răul pricinuit altora ne face rău și nouăa înşine. De aceea străduința de a ierta dușmanii și de a ndrepta spre ei numai gânduri de pace și iubire constituie un act protector pentru noi.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorințe, fapte, sentimente etc.  se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic.  De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să platească.

Oricând aveți gânduri negative despre o persoana sa va rugati în permanență pentru sănătatea ei. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi și omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm și ne omorâm unul pe altul în mod inconștient, de multe ori fără sa ne dăm seama de acest lucru.  Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât siesi cît si unui alt om.

Imaginatia are puterea de a crea realitatea.

Egoismul, cruzimea închid canalele energetice de legatură cu Dumnezeu și omul respectiv nu mai primește energia necesară întreținerii vieții.  În această situație el este nevoit să ia energia de la alți oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protecție al corpului.
Egoismul și interesul personal ne izolează de restul oamenilor și acest simț al separării îi face pe oameni insensibili la nevoile altora.  O persoană egoistă manifestă un atașament excesiv pentru ea însăși. Egoiștii au foarte puțini prieteni. Câteva cunoștințe și relații superficiale le umplu viața. Contactele cu  ceilalți sunt limitate. Prin felul de a gândi se închid în lumea lor strâmtă.

Prin gândurile voastre puteți să schimbați un egoist făcându-l generos. Emițând spre el numai gânduri de generozitate și bunăvoință.

Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.

Valeriu Popa

 

Leave a Reply