Tehnici de eliberare emoțională – EFT

Tehnica de eliberare emotional sau EFT (prescurtare de la Emotional Freedon Tehnique) este o terapie prin presopunctură psihologica.

Metoda a fost pusă la punct de Gary Craig și are la originedecoperirile Dr. Roger Callahan, psihoterapeut, care a pornit de la ideea că emoțiile negative pe care le trăim se produc în urma unui blocaj al sistemului energetic al organismului.

EFT se bazează pe descoperirea că dezechilibrele din sistemul energetic al corpului au efecte profunde asupra psihologiei noastre. Corectând aceste dezechilibre, lucru care se realizează bătând cu degetele anumite puncte de pe corp, adesea se obțin remedii rapide.

Desi este adesea trecuta cu vederea, sanatatea emotională este esențială pentru sănătatea fizică și vindecare. Indiferent cât de mare grijă avem pentru dietă sau stilul de viață nu vom reuși să ne vindecăm în totalitate atâta timp cât mai exista probleme emoționale. Eu folosesc în mod obișnuit în practică aceste tehnici alături de alte metode prin care starea de sănătate emoțională să ajungă la optim.

EFT este ușor de învățat, o puteți practica singuri, și vă va ajuta la:

–  Eliminarea emoțiilor negative

–  Reducerea dependențelor (de substanțe sau alimente)

–  Reducerea sau eliminarea durerilor

–  Punerea în aplicare a obiectivelor dvs.

Fiind o formă a presopuncturii chiar dacă este aplicată în domeniul psihologic se folosește de meridianele energetice utilizate în acupunctura tradițională pentru a trata boli fizice și emoționale. Atingând simplu cu degetele, bătând ușor anumite puncte aflate pe cap și piept, aducem energie cinetică pe meridianele specifice, totul în timp ce ne gândim la problema pe care ne-am propus să o rezolvăm (fie că este amintirea unui eveniment traumatic, o dependență, o durere, o fobie, etc.) și exprimând afirmații pozitive.

Această combinație de atingere a meridianelor energetice, simultan cu rostirea unor afirmații care sunt construite pentru a ”șterge” blocajul energetic, restabilește echilibrul minții și corpului.