Tehnica terapeutica Bowen

Tehnica terapeutica Bowen

Este o tehnică terapeutică extrem de profundă și are la bază teoria conform căreia organsimul în stare de relaxare totală, își activează capacitățile naturale de a vindeca orice problema a corpului sau a minții, prin readucerea acestora in echilibru și armonie. Este o metoda de vindecare neinvazivă si foarte delicată.

Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental și emotional și dă rezultate foarete bune în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice, psihologice sau psiho-somatice. Nu există, practic, contraindicații si nici nu poate face rău!

Este o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Lucrează, în principal, prin sistemul nervos, atât asupra sistemului osos cât și la nivel muscular și emoțional. Terapia Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară  altor modalități de abordare fizică.

O ședinta de terapie Bowen consta intr-un numar de miscari delicate, făcute cu degetele, asupra muschilor, tendoanelor, ligamentelor si fasciei. “Mișcările” Bowen stimulează proprioreceptorii și fibrele senzoriale ale sistemului nervos periferic. Aceastea încurajează organismul sa se re-echilibreze și sa se reîntoarcă la starea naturală de sănătate. Durata unei ședințe este între 15 si 45 minute. Ceea ce este caracteristic terapiei Bowen este starea de relaxare profundă a organismului care se instalează după primele mișcări efectuate de terapeut. Între seriile de mișcări se fac pauze de minim 2 minute pentru a da timp creierului să recepționeze și să prelucreze mesajele transmise de acestea. Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima ședinta de tratament  deoarece corpul începe procesul de auto-vindecare.

Terapia Bowen este potrivită și folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in vârsta. Spre deosebire de alte tehnici fizice, Tehnica Bowen nu foloseste manipularea forțată. Terapeutul nu forțează corpul sa “execute o comandă”, ci îi permite acestuia să întreprindă măsurile necesare pentru auto-vindecare, în propiul său ritm.

Câteva afecțiuni în care terapia Bowen s-a dovedit a fi eficace sunt:

–  Probleme ale oaselor, mușchilor, articulațiilor ex: dureri de spate, sciatică, discopatii, restricții de mișcare ale gâtului, umerilor, genunchilor, entorse, luxații;

–  Probleme ale organelor interne ex. Migrene, dureri de cap, infertilitate, boli ale sistemului digestiv, dezechilibre hormonale;

–  Probleme psihologice și emoționale ex. Depresii, stres, anxietate, oboseală cronică, dificultăți de somn, ADHD;

–  Afecțiuni neurologice cum ar fi: sechele după accidente vasculare.

Leave a Reply

*