Psihologia energetică

Psihologia energetică

”În fiecare cultură și în fiecare tip de medicină tradițională înainte de a noastră , vindecarea a fost realizată prin manipularea energiei.” – Albert Szent – Gyorgyi , laureat al Premiului Nobel în medicină

Psihologia energetică este o nouă ramură a psihologiei moderne care este interesată de relația dintre sistemul nostru energetic pe de o parte și emoții, cogniții, comportament, sănatatea corpului fizic pe de alta.

Psihologia energetică folosește tehnici care se adresează psihicului uman prin acțiunea asupra meridianelor energetice și a centrilor energetici (chakre) pentru a elimina blocajele sau perturbările sistemului energetic, responsabile de multe dintre problemele psihologice sau emoționale.

Aceste tehnici s-au dovedit eficiente într-un mare număr de suferințe psihologice și sunt utilizate pe scară largă în lume în domeniul sănătății, pentru creșterea calității vieții, în dezvoltarea personală și în ameliorarea performanțelor umane.

Cele două tennici principale ale psihologieie energetice sunt EFT (Emotional Freedon Technique – Gary Craig) și TAT (Tapas Acupressure Technique – Tapas Fleming).

Leave a Reply

*